Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Gode steder at rejse hen i september - Samme sol

September
Gode steder at rejse i september


 
 
 
 
 
 

Solnedgang i Fira Santorini, Grækenland | Foto af William Warby


Skoleferien er forbi, folk vender tilbage til arbejdet eller studiet. Hvis det ikke gælder dig, er september et perfekt tidspunkt at tage afsted! Næsten alle lande i Europa er hotte lige nu, og du har det hele for dig selv – et rigtig godt tidspunkt at besøge nogle af de ellers turistproppede lande som Frankrig, Italien og Spanien.

Asien begynder at klare op efter den våde monsunperiode. Det er stadig ikke det bedste tidspunkt at rejse dertil, men flere lande har mere behageligt klima.

Kina er stort nok til, at der er godt vejr hvert fald et eller andet sted i landet. Japan træder ind i efteråret med klart vejr og langt mindre fugtighed end i sommermånederne. Indonesien er også solrigt i september.

Første september er erklæret Wattle dag i Australien. Det er navnet på Australiens national blomst og i september står den som symbol på forårets komme. Der er utallige blomsterfestivaler måneden igennem. Med hensyn til vejret er der mod syd hverken for koldt eller varmt. I det tropiske nord er der som sædvanligt.. varmt.

Nordamerika er super lækker på dette tidspunkt. Nogle vil påstå det er lige lovlig varmt og tørt i Californien, så der kan være risiko for brand, men det er perfekt vejr at slå kurs mod stranden, så der må være grænser for brokkeriet.

September er starten på Sydamerikas mellemsæson med færre turister og godt vejr. Det er oplagt at tage til Ecuador og Galapagos. Det er stadig Chilensk vinter, så vent lidt endnu med Chile.

I Afrika stjæler horder af hovdyr rampelyset under den store migration. De er nu nået til Masai Mara i det østlige Afrika, og er stærkt forfulgt af sultne rovdyr. Hvis du hellere vil se på nuttede dyreunger er det bedre at tage længere sydpå. Nogle helt særlige begivenheder i Sydafrika kan kun opleves omkring september-oktober.
Fundy Bay, Canada

Oplev naturens kræfter på tæt hold
Verdens største bølger slår mod Fundas kyst og skaber de mærkværdigste klippeformationer

Namaqualands blomster

Flower power i Namaqualand
Så er det forår i Sydafrika og sæson for vilde blomster