Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Seks dage i Alicante - Samme sol
 

Seks dage i Alicante

Udgivet 08/05/2016

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Med 320 solskindsdage om året er Alicante en dejlig feriedestination både om vinteren og i foråret. Vi deler ud af vores seneste rejse til Alicante. Følg med dag for dag og lad dig inspirere til at planlægge din egen Alicante ferie.

Dag 1 – Paseo Explanada de España

Endelig er det blevet 11. april. Vi står tidligt op for at tage til lufthavnen. Første dag i Alicante tager vi imod en lækker lejlighed; fem soveværelser, en stue og et køkken med udsigt ud mod stranden og den kendte flisebelagte promenade, Paseo Explanada de España. En palmerække strækker sig ned igennem promenaden og adskiller den fra stranden på den anden side. Vi går ned af strandpromenaden og stopper ved restauranten, La Terraza del Gourmet, for at spise frokost. Her bestiller vi en cremet paella til deling, miniblæksprutter og skiver af syltede sardiner. Mmmm. Det er super lækkert og råvarerne er friske.


Alicante mad mini blæksprutter

Senere på stranden står den på solbadning og leg med sand og vand. Vi drikker kolde øl ved strandpromenaden mens vi studerer de lokale. Deres beklædning svarer til en kold vinterdag i Danmark – i stærk kontrast til de solslikkende turister. Nogle går endda rundt i dunjakke.

Alicante by planter

Dag 2 – Castillo de Santa Bárbara

Om morgenen laver vi morgenmad i lejligheden: Varm omelet på brød og frisk grøn peberfrugt ovenpå. Vi går ned af byens stræder og gader og ser på gadekunst. Selv byens helt almindelige hjørner og sprækker er et fotografi værdigt. En jungle af potteplanter samler sig uden på lejlighedernes facader. Vi går forbi et ur med vinger fanget bag et metalgitter.

Vi traver op mod borgen, Castillo de Santa Bárbara. Borgen blev bygget i 1200 og 1500-tallet og knejser sig stolt op over byens tage. Der er flere veje op til borgen og endda to elevatorer, der fragter besøgende hurtigt fra byen op til toppen af borgen. På vejen op får vi os nogle flotte perspektiv fotografier og close-ups af de mange fine kaktusplanter der gror omkring borgen.

Hjemme igen i lejligheden soler vi os på terrassen. Jeg tegner et billede med oliepastel af vores udsigt fra stuen ud mod terrassen, de fine klapstole og det blåmalede bambusbord.

Senere tager vi ned mod strandpromenadens havn hvor vi finder en restaurant at spise på. Her prøver vi de famøse røde rejer, som er en populær spise i Alicante. De er søde og sprøde – kan godt anbefales, hvis du ikke er bange for skalddyr. Vi spiser endnu en delikat paella til deling. Der er tog typer paella; cremet og almindelig paella. Vi er klart fan af den cremede fra dagen før men den almindelige er nu også skøn. Begge er kraftige i smagen fra rejer, blæksprutter og safran. Vi tager nogle billeder af det store sørøverlignende skib, Santisima Trinidad, der holder i havnen. Neden under skibet bliver vi mødt af et nærmest eventyrligt syn af fisk og tyrkisblåt vand i stil med den lille havfrue.

Om natten leger vi med kameraets lukkehastighed fra terrassen og får os nogle flotte billeder med lange lysstråler fra billisterne, der kører forbi.

Dag 3 – Shopping og spisning i havnen

Vi tager ud for at shoppe i Avenida Aguilera. På vejen derud får vi os en kop kaffe på en udendørscafé omkrandset af 100 år gamle træer. Vi går forbi en vej fyldt med svampeformede legehuse og tager nogle billeder. Der bliver shoppet neglelakker i Kiko og armygrønne overgangsjakker i Springfield.

Vi spiser frokost i pizzakæden, Sale og Peppe, hvor vi bestiller Carpaccio og Provologne cheese. Vi tager nogle billeder ved et springvand hvorom dovne, hvide duer slikker sol og vi kan komme helt tæt på uden at de gider rykke på sig.

Senere tager vi ned på strandcaféen og får os nogle kolde pilsner. Om aftenen tager vi ned på havnen igen. Vi får prøvet en gammeldags karrusel nær sørøverskibet og tager bagefter på en anden havnerestaurant. Vi bestiller sværdfisk og lam.

Dag 4 – Strand og feriens bedste måltid

Vi tager ind forbi kirken, Puerta Santa. En ganske ydmyg facade dækker over et pompøst og smukt forgyldt ornamenteret indre. Dernæst tager vi på det store marked, Mercado Central. Her har de alverdens frugt, grønt, fisk, grise og skalddyr. Vi køber en lille bakke med smagsprøver af oliven, artiskokker og fyldte, soltørrede tomater. I en af standene har de endda den vietnamesiske delikatesse, nem chua. Ejeren tror jeg er kineser og beder mig om at tjekke hans skilt for stavefejl, men der kan jeg desværre ikke hjælpe. Lige uden for Mercado Central er der en blomsterhandler med de smukkeste blomster der tårner sig op i alle regnbuens farver lag på lag. Vi tager nogle billeder.

Alicante Mercado Central

Senere på dagen drager vi til stranden og får os noget frisk saltvand i håret. Den bagende sol varmer vores kolde kroppe efter en hurtig dukkert. Vandet er stadig køligt. Vi sætter os på strandcaféen og spiser stegte ansjoser og små, grønne peberfrugter med en intens og kompakt smag.

Alicante mad rejser seafood

Om aftenen tager vi på La Piazza Restaurante og får rejsens bedste måltid; hvidløgsmarinerede rejer, salat med saltet, skiveskåret and. Til hovedret får vi serveret en minimalistisk, mør ribeye med reduceret sovs og fire forskellige tilbehør heriblandt minimajs og tomat. Vi får en lækker cheesecake til dessert og en ubestemmelig flan, som man lige skulle vænne sig til men faktisk smagte ok. Forestil dig en mandelbudding der smuldrer i munden.

Dag 5 – Santisima Trinidad og Terra Natura

Om formiddagen går vi om bord på det sørøverlignende skib. Skibet er en replika af det oprindelige skib, Santisima Trinidad, som stammer fra det 18. århundrede. Det er indrettet med café, restaurant og et afsnit med smukke møbler i gammelt design. Jeg får mig et glas hvidvin inden vi går videre i programmet.

Det er så yndigt at følges ad, men dag fem er dagen vi deler os op. Vores kompagnoner tager afsted i lejet bil til Benidorm for at besøge Zoo og vandpark, Terra Natura. Der er delfinshow og flotte araer. Det kan klart anbefales til børnefamilier.

Imens tager vi selv på shoppingtur i samme stræde som på dag tre; Avenida Aguilera. Vi finder lidt mere i Kiko og besøger et center for alle mulige accessories. Vi finder et memory kort til kameraet og er nu ladt helt op til endnu flere billeder, selvom det måske ikke er super nødvendigt med kun en dag tilbage.

Dag 6

Vi har kun kort tid inden afrejsen men når at besøge en kirke og halvt overvære en barnedåb. Vi sætter os på en café uden for kirken, hvor vi får nogle kolde øl inden vi drager afsted mod lufthavnen; hjem til Danmark.