Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Gode steder at rejse hen i oktober - Samme sol

Oktober
Gode steder at rejse i oktober


 
 
 
 
 
 

Dyk ned i Egyptens Røde Hav | Foto af Steren Giannini


Når Europa træder ind i oktober er det kun middelhavs lande og øer der har rigtig godt vejr. De andre lande er lidt for kølige. Tag derfor til Malta, de Græske øer, det sydlige Italien eller Spanien. Oktober er en transitionsmåned, og et godt tidspunkt at rejse for dem der kan. Priserne tager et dyk, og du har det hele for sig selv. Selv om det ikke er Europa, er Tyrkiet netop et af de steder hvor det er virkelig fordelagtigt at rejse til.

I Asien er monsun perioden endelig ved at være forbi. Indien, Nepal og Burma er gode rejsedestinationer. Det er et perfekt tidspunkt at besøge nogle af de tusinder buddhist templer i Myanmar.

Dress up! Australierne gør klar til det store karneval, Melbourne Cup, og du skal da med! Det er forår i Australien og præ-monsun tid i det tropiske nord. Det er perfekt tidspunkt at surfe eller sejle kano.

Dyrene yngler og træerne viser sig fra deres bedste side med blade i alle farver. Intet under at oktober er blevet udvalgt af LonelyPlanet som den bedste måned til at udforske USA’s og Canadas nationalparker. Selv om man skulle tro det var sommermånederne, så er det altså oktober der er bedst. Hvis du gerne vil besøge staterne, er de sydlige som Texas og Atlanta vidunderlige. I Sydamerika er Argentina varmt og tørt, så der kan du få glæde af de livlige dyr på det atlantiske Patagonien.

I det nordlige Afrika er der langt mindre brændende end i sommerperioden. Det er derfor et godt tidspunkt, at vandre i Marokkos ørken eller tage til Tunesien og Egypten. Der er tørt i det meste af Afrika, så det er bare om at vælge hvad du er mest til; strand og kultur i vest (få myg), savanne-dyr og trekking i øst eller syd. Det er et perfekt tidspunkt at besøge Sydafrika, som nu er slutningen af tør tiden og med begyndende forår.
DochuLa Passet i Bhutan

Klar sol hele dagen i Himalaya
Post-monsun sæsonen med begyndelse midt oktober er det bedste tidspunkt at trekke i Nepals Himalayaer

Sort sommertrøffel, Toscana

Jagten på trøflerne er sat ind
Nu er der størst mulighed for at finde den eftertragtede hvide trøffelsort, Tartufo Bianco