Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Gode steder at rejse hen i maj - Samme sol

Varmen breder sig i Europa. Der er nu mange flere gode rejsemuligheder udover sydeuropa, og priserne er stadig lave lige inden sommersæsonen kommer rigtigt i gang. Det er ideelt at tage til middelhavs landene, men også de vesteuropæiske og østeuropæiske lande er lune fx Skotland, Østrig og Tjekkiet.

I Asien er der kun få lande der kan anbefales at rejse til i maj. I flere lande begynder regnsæsonen heriblandt Thailand, Vietnam og i Sri Lanka, hvor der tilmed blæser monsunvinde ind over landet fra det indiske ocean. Bali er til gengæld lige trådt ind i den tørre sæson, og Japan er lunt.

Læs også Thailand i juli er ikke så kedeligt som man skulle tro

Maj til juni markerer overgangen fra efterår til vinter i Australien. Der er ikke ligeså koldt som den danske vinter. Mod slutningen af maj er temperaturen omkring 10 grader i Sydney. Det køligere vejr gør det behageligt og oplagt at tage ud i ørkenen og se de smukke klippeformationer. Husk et godt kamera!

I Amerika tager priserne et dyk kort før regnsæsonen mens vejret stadig er varmt. Nyd det så længe det varer og flyv til Bahamas, Carribien eller Martinique. I Peru er det absolut bedste tidspunkt at trekke på Inkastien til Machu Picchu.

De Nordafrikanske lande er bedst at besøge netop nu, hvor varmen er udholdelig. Vent en måned og du bliver stegt! Der er regnsæson i VestAfrika og Østafrika, så der kan det være vanskeligt at trekke. Sydafrika træder netop ind i den tørre sæson, hvor det bliver nemmere at spotte dyr.
Machu Picchu lige efter regntiden

Maj er det bedste tidspunkt at hike på Inkastien til Machu Picchu
Regntiden er forbi og dalene grønne – kun få turister

Surf i New Zealand

Flirt med bølgerne i New Zealand

Moatsu Mong: traditionelle festligheder i Nagaland

Stammefest i Nagaland og ældgamle ritualer
Oplev Ao stammens fejring af Moatsu Mong