Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Gode steder at rejse hen i juni - Samme sol

Europa er virkelig fantastisk lige nu! I nordeuropa – helt oppe omkring Island, Norge og Lapland kan du opleve uendelige dage. Juni står i musik-festivalernes tegn, fx kan du her i Danmark opleve Distortion gadefestival. I England er der stærke navne på plænen til Glastonbury festival.

Det meste af Asien er stadig ramt af monsunvinde. Indonesien ser sig fri for det ubehagelige vejr. Bali og Japan er også udemærkede. I Malaysia ligger juni mellem to monsun perioder, så der kan være dejligt, især ved østkysten.

Australiens vinter er begyndt, så der er køligt eller snarere køligere. På grund af landets kæmpe størrelse kan du opleve meget forskelligt rundt omkring. Hvis du gerne vil undgå den isnende kulde kan du holde dig til det nordlige Australien fx Kakadu, hvor temperaturen sagtens kan snige sig op på 29 grader.

Sydamerika har ligesom Australien omvendte sæsoner i forhold til Europa og Nordamerika. Juni markerer altså vintertid for sydamerikanerne.

Dog er der højsæson i de fleste lande fra juni til august, fordi månederne falder sammen med folks ferier. Det kan derfor være svært at finde ledige hoteller og fly. Vejret er ganske fint mange steder, fx i Ecuador og på Galapagos. Lav luftfugtighed betyder, at det kan være et perfekt tidspunkt at besøge Brasiliens regnskov. I Nordamerika er der masser af sol og liv. Det er ideelt at tage på road trip i USA eller flyve en tur til Canada.

I Afrika træder de østlige lande som Kenya og Tanzania ind i den anden tør sæson. Den er lidt køligere end den første men stadig varm og behagelig omkring de 23 grader. Det er derfor også et godt tidspunkt at tage på safari.

Det samme gælder det sydlige Afrika, men der er altså noget køligere, og Sydafrika kan komme helt ned på 10 grader om natten. Vestafrika har regn sæson og er mindre tiltalende i juni.
Midnatssol i Island

Her er dagene uendelige
Oplev midnatssolen over Island, Grønland og Lapland

Brun grizzly bjørn fanger laks i Alaska

Se brune grizzly bjørne fiske
De er ude efter laksene der vender tilbage til Alaska for at gyde i juni

Læs mere om brune bjørne

Sydafrika Drakensberg Royal Natal National Park

Endelig tørt i Sydafrika!
Regntiden er overstået og vejret er behageligt og køligt

Glastonbury musik festival, Space pods

Glastonbury vs Roskilde festival – bedøm selv
Begge er kendt for deres kæmpe udendørs scene og musiknavne. Hvis du allerede har prøvet Roskilde, er næste naturlige step, Glastonbury