Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Få råd til at rejse mere og længere - Samme sol
 

Få råd til at rejse mere og længere

Udgivet 21/02/2016

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Van Chai, Ha Giang i Viet Nam | af Nhi Dang


For nogle af os er det en stor beslutning at tage på en længere rejse. Der er flere ting der holder os tilbage; det kan være tiden, pengene, planlægning og beslutningen om hvorhen det skal være, der får os til at spekulære længe over tingene. Vi venter nogle gange flere år på at tage på den store rejse og går på midlertidige kompromis i forhold til destinationen, fordi det er nemmere at tage på en weekendtur til et europæisk naboland. Det er Ikke fordi der noget som helst galt med weekend getaways – slet ikke. Men hvis du går og drømmer om at tage langt væk og opleve helt anderledes samfund og natur, så er det ærgerligt at skulle tilsidesætte sine drømme gang på gang. Men det er altså ikke umuligt at tage på en stor rejse, heller ikke selv om du er studerende. Det er et spørgsmål om prioritering og planlægning.

Når så endelig beslutningen om den store ferie er truffet, arbejder vi hårdt på at spare penge sammen – tager ekstra timer på arbejde og siger nej til hverdagens nydelser for at lægge lidt flere mønter ned i rejsebøssen. Efter al det hårde slid og slæb er det brandærgerligt at se pengene blive støvsuget væk på ingen tid mens man er afsted. Derfor har vi samlet en række sparetips som kan hjælpe dig med at få mere ud af rejsen, så du kan rejse billigere og bedre, fordi du på den måde får råd til at rejse i længere tid eller har nemmere ved at spare sammen til din næste rejse.


Rejs fleksibelt

Hvis du har mulighed for det, så rejs uden for højsæsonen, i skuldersæsonen. Der er ikke nødvendigvis dårligere vejr, og du kan spare en del penge på både flybilletter og hotel. En sidegevinst ved at rejse uden for højsæson er at der er langt mindre proppet med andre turister.


Hold øje med kursen

Er den danske krone stærk kan du få meget mere bang for the buck når du er afsted.

Tjek bookingpriser på forskellige tidspunkter af dagen og ugen

Flybilletter og hotelpriser varierer – ikke kun fra måned til måned, men helt ned til dag på ugen, forskellige tidspunkter på dagen og endda i forhold til browser historik. Det skyldes at forskellige rejsesites kan bruge diverse teknologier og statistikker til at beregne købevillighed. Eksempelvis kan priserne være højere i weekenden, fordi det er et tidspunkt hvor de fleste mennesker har tid til at planlægge rejser. Det kan derfor godt svare sig at tjekke prisen et par gange i løbet af ugen inden du endeligt booker rejsen.

Bo som en lokal eller på hostel

I stedet for et fancy hotel kan du spare penge ved at bo på hostel eller leje et værelse hos en lokal, bo i gæstehus eller leje en hel lejlighed. Udover den økonomiske besparelse, kan du få et unikt indblik i de lokales tilværelse, væk fra de turistede områder.

Prut om prisen

Prut alle de steder hvor du bruger en større sum penge. Bor du hotel, kan du ofte spørge dig til en rabat – især ved kort varslede rejser, da de fleste hotelejere gerne vil reducere tab fra underbookede værelser. Ring til hotellet i stedet for at betale med det samme på en hjemmeside. Kan du ikke få direkte nedslag i prisen, kan du ofte spørge om en gratis opgradering eller få ekstra dage oveni.

Følg rejsesites på Facebook

Efterhånden annoncerer de fleste rejseselskaber med tilbud på Facebook, så kan du få påmindelser ved gode rejsetilbud.

Betal med lokal valuta

Når du bruger betalingskort i udlandet får du to valgmuligheder; at betale med din egen valuta eller lokal valute. Vælg altid at betale med lokal valuta. Betaler du med egen valuta er det som regel til en dårlig kurs.

Køb aldrig valuta i lufthavnen

Det er ofte langt bedre at købe udenlandsk valuta hjemmefra. På en længere rejse har du nok ikke lyst til at gå rundt med en stor mængde kontanter, men det bør være muligt at planlægge penge nok til den første del af rejsen og dermed undgå at skulle betale overpris for valutaen i lufthavnen.

Spis dig mæt i frokost

Spis mere til frokost end aftensmad. I frokosttiden har mange restauranter frokosttilbud og det kan du spare penge på. Lad være med at spise morgenmad på hotellet. Spis istedet som en lokal; undgå de turistede spisesteder og find en autentisk restaurant eller et gadekøkken. I nogle lande er maden ekstrem billig, så er det ikke super nødvendigt at spare på maden.

Lav mad på rejsen

Har du køkkenfaciliteter kan du spare penge på at lave mad selv. Det kan også være rigtig sjovt at handle ind i lokale supermarkeder og se alle de råvarer der præger hverdagen hos de lokale og endda kokkere med dem. Hent opskrifter på nettet på lokal mad, hvis du savner inspiration til retter.

Hav snacks og vand på dig

Lavt energiniveau er lig dårligt humør og impulse madindkøb. Så gør dig selv en kæmpe tjeneste og hav altid vand og snacks med når du er ude.

Kom rundt som de lokale

Det siger måske sig selv, at det er bedst at undgå taxaer og brug benene så meget som muligt – eller lej en cykel. Det er både sundt og billigt. Skal du med metro eller bus kan det ofte betale sig at købe billetter, der gælder i flere dage.

Brug gratis wifi

Roamingpriser kan virkelig springe dit rejsebudget. På flere caféer og restauranter er der gratis wifi, så benyt dig af det når det er muligt. Det er også billigere end at bruge wifi på hotellet.

Ring hjem via Skype eller Facetime

Har du brug for at ringe hjem, så kan du også mindske telefonregningen gevaldigt ved at bruge Skype eller Facetime. Det er gratis og der er efterhånden god forbindelse og lydkvalitet mange steder.

Udnyt alle rabatter og gratis tilbud

I turistbrochurer og lokale turist-hjemmesider kan du ofte finde kuponer der giver rabat på en masse lokale attraktioner som museer og events. Indsaml og gør brug af dem. Det kan også give dig inspiration til at prøve nogle ting som du ikke havde overvejet. Flere steder tilbyder studierabat eller aldersbaserede rabat. Det kan du nemt undersøge på nettet hjemmefra.

Tal med de lokale

Det kan være meget givende at tale med de lokale og få et indblik i deres verden. De kan anbefale dig ting og oplevelser, som du vil have svært ved at finde frem til på nettet. En god icebreaker er at spørge om vej eller et godt spisested i nærheden.