Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sammesol.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Afbudsrejser - fordele og ulemper - Samme sol
 

Afbudsrejser – fordele og ulemper

Udgivet 07/06/2016

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grand Canyon | af Moyan Brenn


Sommeren er skudt i gang og det er ved at være tid til de danske sommerferier. Mange har booket både ferie og rejse lang tid forinden og forbereder sig i god tid til lange såvel som korte ferier. Er du ikke typen der planlægger i god tid eller har du i år besluttet dig for at holde ferie hjemme men fortrudt efter at have hørt på vennernes og kollegaers ferieplaner? Fat mod, der er muligheder for at tage ud til en overkommelig pris og endda blive positivt overrasket også selv om det er lidt last minute. Vi gennemgår fordelene og ulemperne ved afbudsrejser, så du kan få et indblik i de ting der er at overveje ved denne rejseform.


Lad os starte med fordelene…

Du kan spare penge

Mange vælger afbudsrejsen for at spare nogle penge. Hotellerne vil hellere have solgt ud af alle værelser end at have nogle ledige som de slet ikke tjener penge på. Det samme gælder for flyselskaber og siddepladserne i flyet. Derfor kan du dagene op til afrejse se et dyk i både fly- og hotelpriser. Tjek dog gerne normalpriserne for rejsen inden du bestiller. Det kan være der er nogle flyselskaber eller hoteller som blot skilter med afbudsrejser som en del af deres markedsføring, og i nogle tilfælde sparer du ikke så meget.

Kom afsted inden for få dage

Har du fået akut rejsehunger er det gode ved afbudsrejser, at du kan tage afsted inden for blot få dage eller uger. Det kan være smart hvis du allerede er i gang med at afholde din ferie fra arbejdet, men ikke havde planlagt at rejse.

Oplev steder du ikke selv ville have overvejet

Når man kigger efter afbudsrejser på nettet får du ofte præsenteret en liste over destinationsmuligheder frem for at du skal vælge destinationen. Det betyder, at du kan blive præsenteret for muligheder du ikke selv ville have overvejet. Det kan være en rigtig positiv overraskelse at tage et sted hen som ikke var i dine tanker til at starte med. Vi er nogle gange begrænset af de muligheder vi selv kan komme på og risikerer at løbe ind i et ensformigt rejsemønster. Når man søger efter afbudsrejser bliver man tvunget til at tænke lidt ud af boksen og være mere fleksibel.

Spændende og eventyrligt

Det kan være spændende at bryde de normale rammer for ferieplanlægningen og tage på en spontan rejse. Nogen mener, at det er en af forskellen på at være turist og “rejsende” at man træffer nogle spontane valg, har en åben tilgang til ferie og en lidt mere “go-with-the-flow”-attitude når du tager afsted. Fokusér på at møde nye mennesker og kulturer frem for blot at tage billeder af planlagte seværdigheder – det er en rigtig “traveller’s way”.

Nu er vi gået igennem fordelene, men det er ikke lutter lagkage med afbudsrejser. Her kommer nogle af ulemperne eller udfordringerne der er værd at overveje inden du beslutter dig for at prøve det.

Begrænset udvalg

Du skal være klar til at gå på kompromis med dine rejseønsker, da udvalget er begrænset. Har du først set dig lun på et bestemt feriested er det ikke sikkert du kan få en rejse inden for præcis de datoer du havde tænkt dig. Eller har du fundet en pakkerejse kan det være hotellet ikke lever helt op til forventningerne. Med den rette indstilling kan det være et plus at udvalget er begrænset, da du som tidligere nævnt kan blive positivt overrasket over at tage et sted hen du ikke selv ville have overvejet. Det er ofte nemmere at være fleksibel mht. destinationen end med datoerne, hvis du har en booket ferie.

Stress og jag kan hæmme dig i at få det fulde udbytte af din rejse

Det kan være stressende at skulle booke og undersøge rejsemuligheder i sidste øjeblik. Der er alligevel nok valgmuligheder til at du kan blive presset på tid når det gælder om at træffe en hurtig beslutning. Så har du ikke overskuddet til det er det bedst at gå med en lidt længere planlægningsperiode. Det gør det også nemmere at undersøge destinationen forinden og finde ud af de ting du gerne vil se og opleve på rejsen. Derved kan du nogle gange føle at du får mere ud af rejsen end når du rejser spontant, hvor du kan risikere at gå glip af ting.

Er du typen, der gerne vil se en masse ting og seværdigheder kan det være bedre med mere planlægningstid. Det behøver ikke forhindre dig i at tage på afbudsrejse. På nettet er det ofte muligt at søge efter afbudsrejser flere uger frem i tiden.

Så har du akut rejsehunger og mod på at være fleksibel mht. destinationen? Er du en eventyrlysten person, der nyder at møde nye mennesker og kulturer. Går du ikke nødvendigvis op i at skulle se alle seværdighederne og planlægge hvad der skal ske til punkt og prikke, så er afbudsrejser nok noget for dig. Det er et plus at du kan spare nogle penge, men det bør ikke være den eneste årsag til at vælge denne rejseform. Du skal også have mod på at lave lidt research på kort tid, så du skal have overskud til det.